Vrijwilliger worden

Bij Jeugdwerk Thorn zijn we nergens zonder vrijwilligers.
We  hebben niet alleen vrijwilligers die de reguliere groepen draaien maar ook vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten zoals het zomerkamp of onderhoud plegen aan ons materieel.

“We zijn heel blij met onze vrijwilligers!”

Jeugdwerk Thorn is altijd op zoek naar vrijwilligers die op de een of andere manier hun steentje willen bijdragen. Klussers, groepsleiding, bestuursleden, activiteitenbegeleider of vrijwilligers die willen helpen bij de werkgroepen van de jaarlijkse activiteiten. Lijkt het jou wat en ben je 16 of ouder? Dan kan je vrijwilliger worden bij stichting Jeugdwerk Thorn.

 

2016bestuur

2016 bestuur (vlnr: Richard, Daisy, Danny, Patricia, Robin)

Vrijwilliger zijn is niet alleen leuk maar ook leerzaam!
Je leert samen met anderen activiteiten te organiseren. Met deze vorm van vrijwilligerswerk krijg je de kans jezelf te ontdekken en ontwikkelen op een nuttige manier. Bovendien staat het erg goed op je CV!

“37 % van de vrijwilligers heeft een beroep gekozen dankzij opgelopen ervaring bij Jeugdwerk Thorn”

Groepsvrijwilliger worden?
Bij Jeugdwerk Thorn hebben wekelijks en tweewekelijks groepen op vaste tijdstippen. Voor elke bijeenkomst dient een activiteit georganiseerd te worden. Dit doe je samen met jouw groepsleiding. We hebben daarnaast ongeveer een keer in de drie maanden een leidersraadvergadering waar we alle activiteiten en groepen bespreken.
Als je groepsvrijwilliger wordt, kom je als groepsleid(st)er bij onze groepen. Het eerste jaar zul je, ongeacht je leeftijd hulpleiding zijn. Ook zul je de vergaderingen bij bewonen en ons helpen, als je dat leuk lijkt, met onze jaarlijkse activiteiten. We verwachten enthousiasme, plezier hebben in het begeleiden van kinderen en een prettige manier van samenwerking.
Na een introductie bij een van onze groepsleiding kun je een keer met een programma meedoen om te kijken of dat bevalt.

Werkgroepondersteuning voor jaarlijkse activiteiten worden?
Bij onze jaarlijkse activiteiten komt veel organisatie kijken. Je vergadert met jouw werkgroep ongeveer 1xr per maand, zo zullen er taken onderling verdeeld worden om de activiteit tot een succes te maken. Voor elke werkgroep is er een jaarplanning en een draaiboek. Ook is er goede begeleiding vanuit het bestuur zodat een activiteit van succes verzekerd is!
Onze jaarlijkse activiteiten bestaan, afhankelijk van de beschikbare vrijwilligers bijvoorbeeld uit een spokentocht, bivak, Jantje Beton collecte en zomerkamp.
Je zult samen werken in een werkgroep met andere vrijwilligers. Zo worden er taken verdeelt en afspraken gemaakt. Je kunt één of meerdere activiteiten kiezen die je samen met andere organiseert én uitvoert. Je zult afhankelijk van de activiteit ongeveer 2 uur per maand hieraan bezig zijn.

Vragen of aanmelden?
Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.
We zullen snel al je vragen beantwoorden.