Zomerkamp 2020

Zomerkamp 2020

Update 5 augustus:
Kampinfoboekjes zijn digitaal verstuurd naar iedereen die zich heeft aangemeld voor het zomerkamp.

Update 5 juli:
Vanaf vandaag 11:00u kunnen leden zich aanmelden voor het zomerkamp via het formulier onderaan deze pagina. Vanaf 12 juli 11:00u kunnen ook niet-leden zich aanmelden. Er kunnen maar 20 kinderen mee dit jaar i.v.m. corona dus wacht niet te lang met aanmelden!

 

 

 

 

Het zomerkamp is van zondag 16 augustus 11:00u tot donderdag 20 augustus 11:00.
De eigen bijdrage voor het zomerkamp voor leden is dit jaar €93,50 en voor niet-leden €119.


Zoals jullie hebben gemerkt is het seizoen bij JWT behoorlijk in de war geschopt door het coronavirus. Veel activiteiten hebben we moeten afgelasten. Op de achtergrond is het vrijwilligersteam druk bezig geweest mogelijkheden te zoeken om het zomerkamp wél door te laten gaan. Hierover hebben we nieuws:

Het aangepaste zomerkamp zal een ‘uitgeklede/simpele’ versie zijn van het normale zomerkamp en is alleen toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar.  Dit alles om een veilig, haalbaar maar vooral ook leuk zomerkamp neer te kunnen zetten in deze rare tijden.   

De meest ingrijpende voorwaarden zetten we hieronder op een rij:  

Algemeen:

 • We moeten de locale (dus Belgische) regels hanteren tijdens ons zomerkamp. Dat wil zeggen dat we ons in een ‘bubbel’ mogen begeven van maximaal 50 mensen. Binnen deze bubbel houden we geen afstand van 1.5m onderling, tussen de kinderen en de volwassenen. 
 • We houden tijdens Zomerkamp alle contacten zoveel als mogelijk binnen deze ‘bubbel’ en vermijden dus contacten met mensen buiten de ‘bubbel’.
 • Het zomerkamp is van zondag 16 augustus 11:00u tot donderdag 20 augustus 11:00
 • De locatie van het zomerkamp is de Zutendaalse bossen, Stelebos 1

Doelgroep:

 • De ondergrens van de leeftijd is verhoogd van 4 naar 10 jaar. Dit doen we om de kleine groep leiding te ontlasten. We weten uit ervaring dat met name de jongere kinderen meer begeleiding nodig hebben. De bovengrens blijft 16 jaar.
 • Zowel leden als niet-leden zijn welkom, maar leden kunnen een week eerder aanmelden.
 • Er is een limiet van 20 kinderen, daarmee kunnen in principe alle leden van JWT mee en blijven er nog een aantal plaatsen over voor eventueel vriendjes of vriendinnetjes die graag mee willen maar geen lid zijn. Aanmelding via de website blijft ook voor dit zomerkamp een vereisten voor alle kinderen.

Programma en kampterrein:

 • We doen een minder gevuld kampprogramma, hierdoor zijn er meer rustmomenten voor kinderen en leiding. Mensen die beter uitgerust zijn hebben namelijk een betere weerstand. Ook is het hierdoor minder druk voor de leiding, zowel tijdens kamp als tijdens de (nog maar korte) voorbereidingstijd.
 • Er komt geen thema, geen toneel en geen kamplied.
 • We vermijden drukke plekken en onbekende gebieden, we gaan dus niet zwemmen en er komt geen hike.
 • We bouwen gezamenlijk met de kinderen de slaaptenten en klimtoestellen op tijdens het zomerkamp. 
 • Afhankelijk van de tent bezetting kunnen groepen en/of leiding verdeeld worden of juist samen geplaatst worden in een tent.

Hygiëne:

 • Er komt telefonisch een gezondheidscheck 24u voor vertrek, bij typische klachten bij iemand in het gezin mag het kind niet mee op zomerkamp.
 • Bij klachten tijdens het zomerkamp wordt een kind geïsoleerd en zal deze zo spoedig mogelijk moeten worden opgehaald door de ouders.
 • Er komen meer wasgelegenheden dan normaal, inclusief douches voor zowel leiding als kinderen.

Vervoer:

 • De kinderen moeten worden zowel gebracht als gehaald worden naar het zomerkamp, we gaan dus niet gezamenlijk naar het zomerkamp met een bus en er is ook geen ouderavond.
 • Er komt een speciale aangewezen *kiss-and-ride* plaats waar ouders de kinderen mogen afzetten en later die week ook weer mogen ophalen.

Voor alle andere voorwaarden die gelden in België met betrekking tot zomerkampen verwijzen we door naar:   https://ambrassade.be/nl/jeugdwerkzomer  

Meer nieuws over aanmelden en andere zaken zullen geupdate worden op deze pagina.

Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief alvast vragen over het zomerkamp? Mail ze graag naar kamp@jeugdwerkthorn.nl en dan zullen we ons best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden.  

Werkgroep zomerkamp 2020

Daisy, Tim en Richard

 
U kunt onderstaand formulier gebruiken om max. 3 kinderen aan te melden voor het JWT Zomerkamp.
Vul het formulier in en druk op verzenden. U ontvangt binnen 1 minuut een e-mail terug ter bevestiging van uw opgave.

  ► Uw naam (verplicht)
 
  ► Uw e-mail (verplicht)
 


  ► Opgave kind 1
  Naam kind 1
 
  Leeftijd kind 1
 
  Lid van JWT? JaNee


  ► Opgave kind 2
  Naam kind 2
 
  Leeftijd kind 2
 
  Lid van JWT? JaNee


  ► Opgave kind 3
  Naam kind 3
 
  Leeftijd kind 3
 
  Lid van JWT? JaNee  Opmerkingen kunt u hier achterlaten.
  Eventuele bijzonderheden over het kind kunnen worden opgenomen in de ouderverklaring,
  deze krijgt u automatisch toegestuurd na deze aanmelding.