Zomerkamp 2017

In de zomer van 2017 gaan we uiteraard weer op zomerkamp met Jeugdwerk Thorn.
Het zomerkamp is voor alle kinderen uit Thorn en omgeving tussen 4 en 16 jaar*.
Het kamp vind plaats in Zutendaal van 20 t/m 24 augustus 2017!

*Niet-leden mogen pas mee vanaf 6 jaar

 


 

Het kampthema van dit jaar is “De Reuze Muzikanten”!

Poster zomerkamp 2017

 

Al vele jaren is de muzikantengroep het Sullivan kwintet op reis onder leiding van de twee Sullivan broers. Ze trekken van dorp naar dorp om daar nieuwerwetse *tunes* te spelen op hun instrumenten.
De jongste broer Louis is een waar talent. Hij bespeeld bijna alle instrumenten die hij maar in zijn handen krijgt. Als het kwintet goed hun best doen krijgen ze wat eten van de mensen uit het dorp. En soms, heel soms krijgen ze zelfs een paar gulden toegestopt.
Met het bij elkaar verdiende geld kopen ze bijvoorbeeld nieuwe kleren, want het Sullivan kwintet moet er altijd op haar mooist uitzien!

Bij de ouderen van de omliggende dorpen staat het kwintet ook wel bekend als “de reuzen”. Toen de leiding van Jeugdwerk Thorn dit hoorde besloten ze op onderzoek uit te gaan. Ze zijn afgereisd naar het zuidelijke Zutendaal om Roger, de oudste man van Zutendaal te spreken. Hij is inmiddels 104 jaar oud en had het Sullivan kwintet al meerdere malen zien optreden.
Helaas bleef een antwoord waarom ze “de reuze Muzikanten” genoemd worden uit. De 104 jarige kon zich niet herinneren dat de muzikanten extreem lang waren, of een grote neus of grote handen hebben. ‘Tenminste niet zo groot als reuzen!’ zei hij nog lachend.
Maar er is wel degelijk iets speciaals, zelfs magisch, aan deze groep muzikanten…..

Jullie begrijpen, Jeugdwerk Thorn wilt hier het fijne van weten en gaat in de week van 20 augustus kamperen in de prachtige bossen van Zutendaal en zo het onderste uit de kan halen! Het belooft een spannend avontuur te worden.
Wil jij ook weten waarom dit kwintet de reuze Muzikanten worden genoemd? 

Geef je dan snel op voor het zomerkamp van Jeugdwerk Thorn.

Dat klinkt toch als muziek in je oren?